Közélet

A Gerbeaud-ra zuhant egy spanyol férfi

Rendőrök, tűzoltók és mentők özönlötték el szombat hajnalban a budapesti Vörösmarty teret, ahol a Bors információi szerint támadás elől menekülhetett a támadás áldozata.

Egy spanyol férfi kis híján szörnyethalt múlt szombaton hajnalban a Gerbeaud-házban. A Bors információi szerint a férfit megtámadhatták, de a rendőrség csak rongálásról nyilatkozott. A spanyol férfi helyiséget bérelt a Gerbeaud-házban a legfelső szinten, ahová már csak a lift megy fel. Szombaton hajnali négy körül támadták meg. Menekülni is próbált a támadói elől, de a labirintusszerű folyosókon nem tudott meglógni előlük, ezért drasztikus megoldáshoz folyamodott: egy elektromos kábelen kezdett el leereszkedni az emeletről éppen az alsóbb szinten található rendezvényterem fölött, de rázuhant a terem üvegfödémjére és életveszélyesen megsérült – értesült a Bors.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság egyelőre rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen – közölte Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki megerősítette, hogy egy személyt valóban kórházba szállítottak a nevezetes házból, miután rázuhant egy üvegfödémre.

A spanyol állampolgárságú férfit nem tudták kihallgatni, mert nincs olyan állapotban. Az ismeretlen tettes a gyanú szerint március 8-án hajnali 2 és 5 óra között behatolhatott az épületbe és megrongálta az irodaházat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik