Közélet

Beperelte a kaszinót, miután részegen százmilliót vesztett

Annyira részeg volt, beszélni is alig tudott, és kártyáit sem látta rendesen, a kaszinósok mégis ingyen alkohollal tömték, hogy minél többet veszítsen.

A tapasztalt szerencsejátékosnak számító 57 éves amerikai férfi azt állítja, semmire sem emlékszik abból a 17 órából, amit folyamatos játékkal és ivászattal töltött el a Downtown Grand Las Vegas kaszinó asztalainál, és ami alatt félmillió dollárt veszített el – jelentette a CNN. Mark Johnston úgy tudja, a kaszinó munkatársai húsz italt adtak neki ingyen az asztaloknál, pedig amikor már akkor benne volt tíz ital, amikor a betette a lábát a kaszinóba, amelynek nem lett volna szabad engednie, hogy a játékasztalokhoz üljön – arról nem is beszélve, hogy még több alkoholt adjanak neki.

A férfi az félmillió dollár elvesztése után pert indított a kaszinó ellen. A bíróságnak benyújtott iratok szerint annyira részeg volt, hogy nem tudott rendesen beszélni, a földre ejtette a zsetonokat, nem látta rendesen a neki osztott kártyalapokat és remegett a keze. Johnston rendszeresen járt kaszinózni Las Vegasba és korábban csak és kizárólag készpénzben játszott, soha nem hitelbe. Azon az estén azonban egymás után írta alá a hitelről szóló papírokat, és végül már félmillió dollárnál járt, amit mind el is veszített.

Mark Johnston – aki negyedmillió dolláros Mercedese mellett állva nyilatkozott a CNN riporterének – azt állította, egyáltalán nem arról van szó, hogy rossz vesztes lenne és a pénz miatt perelné a kaszinót. Elmondása szerint volt már, hogy hasonló nagyságú összeget hagyott ott kaszinókban, és volt, hogy ugyanennyit nyert, és van akkor vagyona, hogy megengedheti magának a sokszázezer dolláros veszteségeket. A mostani esetnél azonban úgy érzi magát, mint akit kiraboltak.

Mark Johnston 250 ezer dolláros Mercedesére támaszkodva nyilatkozott a CNN riporterének
Fotó:CNN

A CNN az esettel kapcsolatban megkereste a helyi szerencsejáték-felügyeletet, ahol elmondták, hogy vizsgálják az esetet. A kaszinó ugyanis megszeghette azt a törvényt, amely megtiltja a kaszinóknak, hogy láthatóan részeg embereket engedjenek játszani, valamint azt, hogy az erősen ittas embereket ingyen alkohollal kínálják. A hatóság akár a kaszinó engedélyét is felfüggesztheti az eset miatt.

Johnston a bíróságon azt akarja elérni, hogy ne kelljen kifizetnie félmillió dolláros tartozását, valamint akkora pénzbüntetés kiszabását a kaszinóra, hogy legközelebb kétszer is meggondolják, hogy hasonló módszerrel próbálkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik