Közélet

A metrósínekre gyalogolt egy vak a peronról

Pont az érkező szerelvény elé zuhant a sínekre.

A metróvezető észrevette, hogy a bottal közlekedő férfi egyenesen a peron széle felé sétál, és dudálással próbálta figyelmeztetni a veszélyre, de akkor már túl késő volt. A 47 éves férfi az érkező szerelvény előtt a sínek közé zuhant a Los Angelesi metró Wilshire/Vermont nevű állomásán – jelentette a Los Angeles Times. A metró azonnal fékezett, de már nem tudott megállni, mielőtt elérte volna a férfit, aki a vonat alatt rekedt.

A tűzoltók húsz perccel később emelték ki a férfit, aki csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A tűzoltóság közlése szerint a sínek és platform közötti kis résbe esett be, és ennek köszönhette, hogy élve kikerült a metró alól. Kórházba szállították, és teljesen fel fog épülni.

A New York-i metrón pedig…

Amerika túlfelén már nem volt ilyen szerencsés az a férfi, akit valaki (előbb egy koldusra gyanakodtak, majd egy árusra) belökött a New York-i metró alá. A közeledő metró vezetőjét egy fotóriporter fényképezőgépe vakuja segítségével próbálta meg figyelmeztetni a férfira, és eközben egy képet is csinált, amely bejárta a világot. Hathatósabb segítséget kellett-e volna megpróbálnia nyújtani? Vagy az egész csak a kőszívű riporter fedősztorija?

Egy másik New York-i metrós baleset, ráadásul egy vakkal történt eset már sokkal kedvesebb véget ért: egy férfi után ugrott vakvezető kutyája, és a fentről érkező instrukciókat követve meghúzták magukat a középső részen, így a metrószerelvény áthajtott felettük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik