Közélet

Mégsem engedik ki a rablógyilkost

A négy emberölésért elítélt Bene László májusban szabadult volna, de nem bánt meg semmit.

A 63 éves Bene László társával, Donászi Aladárral 1989 és 1993 között tucatnyi rablást követett el, négy emberölést pedig rájuk bizonyított a bíróság 1996-ban. A gyilkos május közepén szabadult volna feltételesen a Csillagból. Információink szerint kedden megtartották a tárgyalást, ahol megszületett a döntés: a férfi még két évig biztosan marad, sorsáról majd ekkor tárgyalnak újra.

A Blikk szerint Benét többek közt azért is tartják bent, mert korábban megdöbbentő nyilatkozatokat tett. Mesélt például arról, hogy társával „élet-halál” urai voltak, hogy imádta a tíz év magánzárkát, valamint arról, hogy nincs lelkiismeret-furdalása az elkövetett szörnytettek miatt, és soha nem is volt. Főként ezt vetették a szemére, hogy nem bánta meg a gyilkosságokat, és nem kért bocsánatot az áldozatok hozzátartozóitól. Úgy tudjuk, azt is kérdezgették tőle, hová menne haza, miből és mennyiből élne, ám hogy erre mit felelt, az nem derült ki.

Donászi és Bene 1992-ben Sádt Győzőt, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatóját ölték meg. November 8-án Sárszentmihály közelében próbálgatták a fegyvereiket. Két vadász rajtakapta őket, mindkettejüket agyonlőtték. A párost 1994-ben elfogták, és életfogytig tartó börtönre ítélték, ám akkoriban nem volt még tényleges életfogytiglani, így ez húsz évet jelentett. Donászi Aladár nem bírta a bezártságot, felakasztotta magát a sopronkőhidai fegyházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik