Közélet

Véletlenül meglőtt egy 12 éves kislányt, majd saját magát

Éppen azt mutatta meg egyik barátjának, hogyan kell pisztolyt tisztítani, amikor a fegyver elsült, eltalálva egy arra haladó autóban ülő lányt.

A 12 éves lány az anyósülésen ült, amikor eltalálta a .38-as kaliberű pisztolyból kirepült lövedék, a floridai Orlando városában. A golyó az ajtón keresztül találta el a kislány jobb karját. Az autót vezető apja ezt csak akkor vette észre, amikor leállt a nagyjából egy saroknyira található háza kocsibejárójára – írta az Orlando Sentinel. A kislányt kórházba szállították, de rögtön haza is engedték. A lap azt nem közölte, hogy pontosan milyen volt sérülése.

De nem ő volt az egyetlen, akinek kórházi kezelésre volt szüksége. A lány véletlenül meglövő hatvanéves Ventura Santos Mateo ugyanis nem csak a kisgyerekbe, hanem saját magába is beleeresztett egy golyót. A helyi rendőrség közlése szerint a férfi annyira meglepődött és megijedt, amikor elsült a fegyvere, hogy „idegességében” véletlenül elsütötte a fegyvert, combon találva saját magát. Sérülése nem volt életveszélyes, de műtétre volt szüksége.

A helyi rendőrség elsőször még azt közölte, hogy a férfi ellen nem emelnek vádat az eset miatt, de később már azt mondták, felülvizsgálják az ügyet, és még nem született döntés az esetleges vádakról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik