Közélet

Meg akarta nyomorítani volt férjét, hogy megkapja a gyerekeket

Először még bérgyilkosságra akart felbérelni bűnözőket, de végül megelégedett azzal, ha „csak” nyomorékká verik, az új feleségével együtt.

A 39 éves amerikai nő pechjére a bűnözők, akikkel el akarta végeztetni a piszkos munkát, valójában az ATF nevű amerikai bűnüldöző szervezet ügynökei voltak, és a nőt annak rendje és módja szerint le is tartóztatták, miután megadta a végső engedélyt az akció elindítására – jelentette a CBS Chicago. Az ATF közlése szerint Michelle Bertoncini először egy autóba rejtett bombával akarta eltenni volt férjét láb alól, de később visszatáncolt, és már csak azt várta el a bandatagoknak hitt emberektől, hogy az új feleségével együtt rabolják el a férfit, és mindkettőjüket verjék szét.

Az ATF szóvivőjének elmondása szerint a nő így akarta elérni, hogy közös gyermekeiket ő nevelhesse fel. Bertoncini a szóvivő elmondása szerint 1200 dollárt fizetett volna, és egy 350 dolláros előleget már át is adott. Emellett fényképeket adott át volt férjéről és autójáról, valamint fotót az új feleségről és egy vázlatot a férfi lakásáról.

A nő vasárnap adott zöld utat az akciónak, és másnap le is tartóztatták.

Valaki harcol a gyerekért, valaki kényszerből gondozásba adja

Mert nem tudja ellátni, eltartani. És nem felelőtlenség áll a háttérben: a 2008 óta válságban gyötrődő Görögországban családok százai, ezrei állnak egyre tehetetlenebbül a romló életszínvonal és a nyomor egyre nagyobb közelsége előtt. Családok sokasága adja állami gondozásba gyerekét, mert egyszerűen nem képes enni adni nekik. Gondoljunk csak bele annak a szülőnek a helyzetébe, akinek arról kell döntenie, gyerekei közül melyiket adja át az államnak, akár csak pár évre is… És az a gyerek mit fog majd gondolni a szüleiről, milyen mértékben törik meg bizalma általában az embertársaiban? Ha a saját szüleitől látja, ellökik maguktól őt – mert nyilván egy gyerek nem érti meg a gazdasági szükségszerűségeket. Pátrában, a harmadik legnagyobb görög városban a válságig évente 400 család igényelt karácsonyi szeretetcsomagot a családvédő egyesületektől, ez a szám 1200-ra nőtt. Polgárok, középosztálybeliek csúsztak le ennyire. 500 család kérte az SOS Gyermekfalu segítségét – csecsemőket hagynak a kórházak lépcsőjén bebugyolálva, kis üzenettel: „Sajnos nem jövök érted, mert nem tudlak eltartani”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik