Közélet

Élet-halál harc piknikező családok előtt

Ötórás küzdelem után élve falt fel egy krokodilt egy kígyó Ausztrália északnyugati részén, egy queenslandi tóban. Fotósorozat is készült a halálos párbajról.

Hatalmas kígyó támadt rá egy alig egyméteres fiatal krokodilra a Moondarra-tóban. A küzdelmet egész sor fotón örökítette meg a családjával a közelben piknikező Tiffany Corlis – tudósított a BBC hírportálja.

Miután arra evező kenusoktól megtudta, mi folyik tőle pár méterre, Tiffany megragadta a fényképezőgépét, így még sikerült elkapnia azokat a pillanatokat, amikor a kígyó rátekeredik a krokodilra, hogy megfojtsa.


Fotó: Twitter / Elly Bradfield

Hosszú küzdelem után gyorsan lenyelte

“A harc a vízben kezdődött: a krokodil eleinte küzdött, megpróbálta a fejét a víz felett tartani. Aztán ahogy telt az idő, látszott már, ahogy mindkét állat gyengül. Egy ponton úgy tűnt, a krokodil megadta magát, a kígyó szorítása enyhült, egy pillanat szünet következett, majd a győztes nekiállt felfalni áldozatát. A fejével kezdte, és úgy negyed óra alatt nyelte le” – mesélte Corlis.

Hozzátette: a lakoma után a győztes mozdulatlanul terült el a parton, ahol feltehetően még sokáig emésztette a termetes zsákmányt. A kígyó testén látszott, hogy gyomrában az egész krokodilt magába zárta: kivehető volt a háta és a lábai is.
Egy másik szemtanú, Alyce Rosenthal szerint a két állat körülbelül öt órán át párbajozott életre-halálra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik