Közélet

Több száz kígyó volt a tanár házában

Kígyók (kígyók, )
Kígyók (kígyók, )

A pitonoknak csak a fele volt életben. Rengeteg patkányt és egeret is találtak a kaliforniai rendőrök.

Őrizetbe vettek egy tanárt, akinek otthonában több száz óriáskígyóra és kígyótetemre bukkantak Kaliforniában. A rendőrök a szomszédok bejelentése nyomán vonultak ki a férfi Santa Ana-i házához, ahol több mint négyszáz kígyóra és rengeteg patkányra és egérre bukkantak. A pitonok több mint fele döglött volt.

A férfit gondatlan állattartás miatt vették őrizetbe – közölte Anthony Bertagna rendőrtiszt. Az illetékes szerint William Buchman a pitonokat műanyag ládákban tartotta, amelyeket a padlótól a plafonig egymásra rakva tárolt az öthálószobás, borzasztó bűzt árasztó lakásban. A rendőrök maszkot öltve hordták ki a hüllőket és a tetemeket a házból.

Olyan bűzt árad az épületben, hogy úgy érzem, egy héten át zuhanyoznom kell. Mindenhol, minden hálószobában kígyók voltak – tette hozzá Bertagna.

Sondra Berg, a helyi rendőrség állatvédelmi illetékese szerint négy hálószoba teljesen tele volt zsúfolva műanyagládákkal, fa- és fémketrecekkel. A ládák olyan szorosan voltak egymáson, hogy még tető sem kellett rájuk, mivel a szűkösség miatt nem tudtak a kígyók kimászni belőlük.

Minden egyes kígyót neve és faja alapján katalogizált Buchman, aki azt állítja magáról, hogy kígyótenyésztő vállalkozás tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik