Közélet

Rablóriasztó kisokos trafikosoknak

Szórólaposnak álltak a hajdú-bihari rendőrök, egészen addig, amíg a megyében minden trafikoshoz nem jutatták el a legújabb kisokost.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a „megyében található valamennyi dohánytermék forgalmazásával foglalkozó kiskereskedés és alkalmazottai részére a napokban juttatják el a rendőrök azt a tájékoztató anyagot, amely a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.”

Mik ezek a legfontosabb tudnivalók?

Például pánikgomb beszerelése, a matricázás, vagyis tüntessük, tüntessék fel a trafikosok azt, hogy van riasztó, ha pedig gyanús személyt látnak a boltban, vagy a bolt közelében, jelezzék a rendőrségnek. És ne álljanak szóba idegenekkel, ne fogadjanak el ajándékot idegenektől. Nem, ez utóbbi kettőt csak mi tettük hozzá.

Kép: innen
És van még ott, ahonnan ez jött

De érdemes még megfogadni azt is, amikor azt írják, hogy ha a támadó fegyveres, hajtsuk végre az utasításait, maradjunk nyugodtak, figyeljük, merre és mivel távozik a támadó, a rablás után, a rendőrök kiérkezéséig pedig zárjuk be a trafikot.

Mit ne tegyünk?

Fontos kiemelni az egyik pontot a szórólapról, szó szerint tesszük ide:

„Ne meredjen a támadóra, ne nézzen a szemébe, mivel ez is agressziót válthat ki!”

„Sajnos arra nincs lehetőség, hogy valamennyi üzlet részére állandó rendőri felügyeletet biztosítsunk” – ez az indok, amiért minden trafikos kap egy ilyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik