Közélet

Pitiáner baki miatt buktak le a hírhedt tescós rablók

A csapat minden részletet alaposan kidolgozott: bemérhetetlen telefon, lopott kocsi, készpénzes fizetés mindenhol. Csak épp egyikük nagy pontgyűjtő volt.

Életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyész a tescós rablás vádlottjaira. Az érintettek az utolsó szó jogán még beszélhetnek, de pénteken pont kerül az ügyük végére.

Az iratokból kiderült, az elsőrendű vádlottat például egy motoros titkos szolga követte mindenhová. Ennek ellenére végre tudta hajtani társaival a tűzpárbajba és kézigránát-dobálásba torkolló rablást, sőt még kereket is oldottak. Bukásukat azonban – mint azt a Blikk megtudta – igazi pitiáner baki okozta 2005. május 14-én.

A vádlottak Győrből loptak el egy terepjárót a rabláshoz. Ügyeltek minden részletre, készpénzzel fizettek, hogy ne legyen nyomuk. Gondoltak arra is, hogy telefonjukat ne lehessen bemérni.  Ám egyikük nagy pontgyűjtő volt, így amikor a benzinkúton jártak – bár készpénzt használt – de a vásárlás után odaadta a kutasnak a plasztiklapot. Ez segített azonosítani az illetőt.

Mint ismert, a férfi és társai – egyebek mellett – 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. Az elsőrendű vádlott – az ároktői banda tagjaihoz hasonlóan – azért volt házi őrizetben, mert lejárt az előzetes letartóztatás határideje. Ki is használta a helyzetet.

Tavaly novemberben került ismét a figyelem középpontjába, miután az egyik tárgyalási nap után azt mondta,  fogorvoshoz szeretne menni, mielőtt visszatér lakásába. A bíró megadta az engedélyt, a vádlott azonban nem hazafelé vette az irányt. Egy ismerősét bízta meg, hogy szerezzen neki  fegyvert, robbanóanyagot, lőszereket, de még azelőtt elkapták, hogy át tudta volna venni a „megrendelt árut”.

A férfi legutóbb a hónap elején hallatott magáról, miután pert nyert a Budapesti Fegyház és Börtönnel szemben az ott uralkodó állítólagos mostoha körülmények miatt. Első fokon hárommilliót ítéltek meg neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik