Közélet

Pedofilvád Csepelen: vizsgálják az alapítványt

Miután a Magyar Nemzet kedden liberális pokolról írt a pedofíliával vádolt tanár iskoláját működtető alapítványra utalva, a kormánymegbízott vizsgálatot indított a képesítés nélkül foglalkoztatott férfi miatt – írja a Magyar Nemzet.

Átfogó törvényességi vizsgálatot rendelt el a csepeli Burattino iskolát fenntartó alapítványnál Pesti Imre, Budapest kormánymegbízottja, miután kiderült: a képesítés nélkül foglalkoztatták azt a férfit, aki harminc gyermeket ronthatott meg – derül ki a Magyar Nemzetből.

Az alapítvány elnöke, Molnár László az iskola igazgatójával történt egyeztetés után egy keddi cikkben közölte: az iskola tudott arról, hogy nincs végzettsége, az igazgatónő szorult helyzetében mégis arról döntött, hogy alkalmazza. Az iskola ugyanis meghirdette a testnevelői tanári állást, ám arra senki nem jelentkezett. Ekkor gondolt az igazgatónő az alapítvány gyermekotthonában gyermekfelügyelőként dolgozó férfira, aki korábban már tartott sportfoglalkozásokat a gyerekeknek.

A fővárosi kormányhivatal azt vizsgálja, hogy megfelelően működteti-e az intézményt az alapítvány. A lapnak Szivák Bernadett, a hivatal sajtófőnöke azt mondta: az ellenőrzés lefolytatására 60 nap áll rendelkezésre.

Korábban kétszer is vizsgálták szakértők az intézményt, ám akkor mindent rendben találtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik