Közélet

Horrorisztikus részletek a pestszentlőrinci darabolós gyilkosságról

darabolós (darabolós)
darabolós (darabolós)

A nő 2011-ben ölte meg élettársát. A férfi végtagjai az utcán landoltak, a torzó pedig az ágyneműtartóban. Kiderült, a bútor más levágott testrészt is rejtett.

Megkezdődött szerdán, a Fővárosi Törvényszéken annak a nőnek a pere, aki 2011 telén megölte, majd feldarabolta élettársát Budapest XVIII. kerületében. Az asszony nem akart beszélni, így a nyomozóknak tett korábbi vallomását olvasták fel. A kényszergyógykezelés alatt álló gyilkos a bíró kérdéseire ugyanakkor válaszolt, viselkedése ekkor nem tűnt zavartnak. Tanúkat is meghallgattak ezen a napon, az utolsó vallomásból kiderült, a tettes a torzón kívül mást is elrejtett az ágyneműtartóban, történetesen párja péniszét.

Megfojtotta és egy késsel feldarabolta

A brutális gyilkosság 2011 decemberében történt Pestszentlőrincen. A rémtettre azután derült fény, hogy bezacskózott végtagokat találtak egy hulladékgyűjtő mellett. A tettest – az 54 éves áldozat élettársát – pár nappal később fogták el. A nő a rendőröknek korábban azt mondta, régóta rossz volt a viszonyuk, a férfi rendszeresen ivott és ilyenkor agresszívan viselkedett. Állította, arra ugyan emlékszik, hogy megfojtotta élettársát, ám arra, hogy mi történt azután, már nem. Az 52 éves támadó azután ölte meg párját, hogy a férfi lefeküdt aludni. Egy zacskó segítségével megfojtotta, majd feldarabolta a holttestet: egy konyhakéssel mindkét karját és lábszárát levágta. A végtagokat elvitte, magát a testet pedig az ágyneműtartóba rejtette – mindössze ennyit lehetett tudni.

Ágyneműtartóban felejtett pénisz

A szerdai tárgyalási napon először az áldozat édesanyja kapott szót. Az asszony könnyek között beszélt arról, hogy fiának nem az állandó viták miatt kellett meghalnia, biztos benne, hogy gyilkosa így akarta megszerezni a pénzét. Ugyancsak beidézték azt a hajléktalant, aki rátalált a férfi levágott testrészeire az utcán. A tanú sok újdonságot nem mondott és láthatóan ittas volt. Utoljára a pár főbérlője kapott szót. A férfi elmondta, ő talált rá az áldozat levágott nemi szervére. A torzó ekkor már nem volt, a rendőrök elvitték. Az ágyneműtartót, amelybe a testrészt rejtették, az asszony feltöltötte földdel, így kerülhette el az egyenruhások figyelmét a betemetett pénisz.

Megúszhatja a börtönt

A nő a vád szerint brutális gyilkosságot követett el, valószínűleg megússza a börtönt. A vádlott a történtek óta Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet „lakója”, kényszergyógykezelés alatt áll. Az ügyészség ennek folytatását javasolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik