Közélet

Megúszhatja a börtönt a pestszentlőrinci darabolós gyilkos

Az asszony egy késsel vágta le párja végtagjait, majd azokat egy zacskóban egy hulladékgyűjtőhöz vitte, testét pedig az ágyneműtartóba rejtette.

Vádat emelt az ügyészség emberölés miatt a pestszentlőrinci darabolós gyilkos ellen – derül ki a Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásából. Az asszony azóta is kényszergyógykezelés alatt áll,  az ügyészségennek folytatására tett indítványt.

Végtagok a konténerek mellett

A brutális gyilkosság 2011 decemberében történt Budapest XVIII. kerületében. A rémtettre azután derült fény, hogy bezacskózott végtagokat találtak egy hulladékgyűjtő mellett. A tettest – az 54 éves áldozat élettársát – pár nappal később fogták el.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Kiderült, a történtek előtt a pár veszekedett, majd miután a férfi lefeküdt aludni, 52 éves párja egy zacskó segítségével megfojtotta az ittas férfit, majd feldarabolta a holttestet: így konyhakéssel a férfi mindkét karját és lábszárát levágta. A végtagokat elvitte, magát testet pedig az ágyneműtartóba rejtette.

Évek óta már

A nő a rendőröknek korábban azt mondta, régóta rossz volt a viszonyuk, a férfi rendszeresen ivott és ilyenkor agresszívan viselkedett. Állította, arra ugyan emlékszik, hogy megfojtotta élettársát, ám arra, hogy mit tett azután, már nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik