Közélet

A nap szemétládája: ellopta haldokló szomszédja kutyáját

Bár a kutyatolvaj nőt letartóztatta a rendőrség, a rákbeteg férfi kedvence nem került elő.

A gyógyíthatatlan torokráktól haldokló Mark Boehlernek már csak egy nagy kérése van az élettől: hogy utoljára még legalább egyszer lássa legjobb barátját, a Thor névre hallgató nyolcéves szibériai Huskyt, aki egy 57 éves tolvaj miatt nem vihet örömöt élete utolsó napjaiba. Az amerikai Pittsburgh városában élő férfi kutyája ugyanis még tavaly november végén egy nő ellopta a férfi házából, amikor Boehler kezelése volt.

„Már akkor tudtam, hogy baj van, amikor Thor nem jött oda a kerítéshez” – mondta le a férfi a WTAE televíziónak. Aztán észrevette a kutyaház mögött a kivágott kerítést, és egyértelművé vált, hogy legjobb barátját valaki ellopta. Másnap jelentette az esetet a rendőrségen, de a kutyatolvajt csak előző hét csütörtökön fogta el a rendőrség, miután a nő állatorvoshoz vitte az állatot, és az ott dolgozó emberek felismerték a kutyát, mivel korábban ott kezelték egy daganat miatt.

A kétségbeesett Mark Boehler már csak egy dolgot szeretne az élettől: lehetősége a végső búcsúra kutyájától
Fotó:WTAE

Bár a tolvajt sikerült elfogni, ez nem hozott megkönnyebbülést a haldokló Boehlernek. Huskyját ugyanis már nem találták meg a nőnél, aki nem hajlandó elárulni, hogy mi lett az állattal. Gisele Paris azt elismerte, hogy Thor nála volt, de azt már nem, hogy ő lopta el, közölve a rendőrökkel, hogy nem tudják bizonyítani, mert „senki sem látott semmit”. A kutya hollétéről csak annyit mondott, hogy egy állatklinikán kezelik, azt azonban nem árulta el, hogy pontosan hol.

A nőt börtönbe zárták, és lopással vádolják, valamint súlyos testi sértéssel és hatóság elleni erőszakkal, a letartóztatás alatt tanúsított viselkedése miatt.

A rendőrség közben a pittsburghiek segítségét kérte Thor megtalálására, hogy Boehler végső búcsút tudjon venni legjobb barátjától, amíg van rá lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik