Élet-Stílus

Kiszagolta gazdája mellrákját a kölyökkutya

Az asszony már bánja, hogy nem akarta a kutyát, aki később megmentette az életét.

Az amerikai Papazian házaspár és Troy, a díjnyertes doberman története alig három évvel ezelőtt kezdődött. Harrynél, a férjnél ekkor jelentkezett be a tenyésztő azzal a kérdéssel, magányos kutyájuk mellé nem szeretnének-e egy másik kutyát. Noha a férj azonnal belement az örökbefogadásba, 56 éves felesége, Diane hevesen tiltakozott.

Az asszony ekkor még nem tudhatta, hogy a családjuk legújabb tagja milyen fontos szerepet kap az életében. „Nem tehettem róla, akkor még egész egyszerűen utáltam Troyt. Hiába bújt, hiába jött oda, hogy simogassam, viszolyogtam tőle. Aztán egyik este a férjem, Harry beengedte az ágyunkba. A kutya hozzám dörgölőzött és szünet nélkül a bal oldalamat szagolgatta. Addig-addig csinálta, míg viszketni kezdett a bal mellem. Megvakartam, és akkor bumm, megéreztem a csomót.”


Kép forrása: Yahoo Shine

Diane másnap orvoshoz ment, aki további vizsgálatokat rendelt el. Pár hét múlva kiderült, Diane-nek kettes stádiumú, rosszindulatú daganat van a mellében. „Óvatosságból mindkét mellemet el kellett távolítani, és azóta is kemoterápiát kapok. Szerencsére már nincsenek rákos sejtek a szervezetemben, legalábbis az orvosok ezt mondják, de elképzelni is rettenetes, mi történt volna, ha nem hozzuk haza Troyt. Ő a világ legjobb kutyája” – mondja az asszony.

Troy egyébként azóta szép, kifejlett dobermanná cseperedett, aki egyik szépségversenyt nyeri a másik után, ám gazdái azt sem szeretnék, ha „életmentő” képessége a szereplések miatt háttérbe szorulna, ezért olyan kiképzésre járatják, ahol hivatásos életmentő lehet belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik