Közélet

Defekttel száguldozott egy bedrogozott autós Pécsett

Nyolc rendőrautóval üldöztek egy sötét színű kombit hétfőn késő este Pécsett a bama.hu olvasóinak beszámolója szerint. A rendőrség megerősítette az értesülést.

„A rendőrök a Siklósi úton haladtak lefele a város felé és üldözték az említett autót, aminek addigra a jobb első gumija kilyukadt, így már csak felnin ment” – olvasható a Baranya megyei portálon. Az egyik szemtanú úgy becsülte, a menekülő sofőr még a defekttel is 100-120 kilométer per órával hajtotta a gépjárműt.

Mások úgy látták, a rendőrök a kertvárosban próbálták bekeríteni az ámokfutót. Egyikük azt írta a bama.hu-nak, hogy az autóst a Zsolnay-dombon kapták el az egyenruhások. Ekkor a kocsinak állítólag már mind a két első kereke defektes volt, és nem tudott továbbhajtani, mert kiszakadt a futóműve.

A renőrség honlapján erősítette meg az értesülést. Leírásuk szerint Pécsett több kilométeren át menekült egy BMW-s, miután hétfőn este 10 körül a Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatni akarták a Komlói úton lévő benzinkúton. Négy bűncselekmény gyanúja miatt indult a férfi ellen büntetőeljárás.

A sofőr a rendőröket kikerülve kivonta magát az intézkedés alól és elhajtott. A menekülő gépjármű több alkalommal 100 kilométer per óra feletti sebességgel közlekedett, többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szabályosan közlekedő járműveket kitérésre kényszeríttette, valamint a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyta.

Több járőrautó követte, menekülése közben defektet kapott, járdaszegélynek és egy út mentén parkoló gépjárműnek és egy rendőrautó oldalának ütközött. Végül a rendőrök a Zsolnay Vilmos úton fogták el, miután járművéből kiugrott futva próbált menekülni.

A rendőrök a férfit megbilincselték és a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították. Az alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során kiderült, hogy a BMW-n egy idegen jármű rendszámtáblája volt.

A Pécsi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett 47 éves bári férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntett, cserbenhagyás vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik