Közélet

Akár három év börtönt is kaphatna a gumikesztyűs ámokfutó

Statáriumot hirdetünk.

Nem nyomoz a rendőrség az M7-en szlalomozó, a leállósávban 200-250 km/h-val előző autós ámokfutó ügyében. Ez az ORFK alábbi közleményéből derül ki.

„A rendőrség – egy feljelentésre indított korábbi eljárása keretében – megállapította, hogy a felvételt első alkalommal 2010. július 28-án, azaz több mint három év öt hónapja töltötték fel a világhálóra. A rendőrség azonosította a felvételen szereplőket, akiket eljárása során a gépjármű tulajdonosával és vezetőjével együtt kihallgatott. Az eljárás során rendelkezésre álló adatok, információk, szakértői vélemények alapján a rendőrség megállapította, hogy a felvétellel kapcsolatban szóba jöhető szabálysértések, bűncselekmények részben elévültek, részben nem valósultak meg. A felvétel ismételt feltöltése kapcsán a rendőrségnek – az előzőek alapján – további feladata nincs.”

Azt már Magyar György ügyvédtől tudjuk, hogy az ámokfutás a „közúti veszélyeztetés gyanúját veti fel”. Amiből akár letöltendő börtönbüntetés is lehet. Idézzük az ügyvédet: „A Büntető Törvénykönyv 234. § szerint, aki a közlekedés szabályainak megszegésével közúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetési tétel magasabb, amennyiben valaki ennek következtében súlyos sérüléseket szenved, ez esetben akár 5 év szabadságvesztés is kiszabható. Amennyiben halálos eredményt okoz a bűncselekmény 5-10 évig terjed a büntetési tétel.”

Tartsunk statáriumot, szavazzanak!

Olvasói sztorik