Közélet

Kétmillió méhet ölt meg egy nő

Árvizek után a szúnyogok irtását felügyelte, de egy nem engedélyezett vegyszert használva végül milliónyi méh pusztulásáért volt felelős.

Egy lengyel bíróság négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az előző héten a helyi sajtóban csak Joanna S. néven említett nőt, aki még 2010-ben bízott meg Biecz városa a szúnyogirtás levezetésével – jelentette a lengyel közszolgálati rádió. A nő az akkori árvizek után hirtelen megnövekedett szúnyogpopuláció visszaszorítására egy olyan rovarirtót is használt, amelyet nem rendelkezett a szükséges minisztériumi engedéllyel.

Nem sokkal a szúnyogirtás elvégzése után a helyi méhészek a méhek pusztulásáról számoltak be. A helyi méhészeti szövetség adatai szerint nagyjából kétmillió méhet ölt meg a rosszul elvégzett szúnyogirtás, amely a szövetség vezetője szerint akár emberéleteket is követelhetett volna.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!