Közélet

Katolikus iskolában csábította el diákját egy 30 éves tanárnő

Azzal vádolják, hogy pozíciójával visszaélve vette rá szexuális kapcsolatra a 15 éves fiút.

Molesztálással, és fiatalkorú ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolja a kanadai rendőrség Jennifer Masont, azt a 30 éves tanárnőt, aki 2012 augusztusában szexuális kapcsolatot kezdett egy akkor 15 éves, fiú tanítványával, és 2013 novemberéig folytatta vele a viszonyt – írja a National Post.

A rendőrség azt nyilatkozta, hogy tavaly novemberben kezdtek nyomozást, amikor egy ismeretlen telefonálótól tippet kaptak egy „gyanúsan imbolygó” autóról.

Jennifer Mason (fotó Facebook)

Mason egy katolikus iskolában dolgozott Calgaryban. Az intézmény vezetőségét sokkolták, és végtelenül elszomorították a történtek – nyilatkozta a Calgary Sunnak Tania Younker, az iskola szóvivője. Az esettel kapcsolatban annyit mondott el, hogy novemberben, amint értesültek arról, hogy rendőrségi nyomozás folyik a tanári kar egy tagja ellen, belső vizsgálatot indítottak, s Masont azonnal felfüggesztették az állásából.

A nő február 14.-én jelent meg először a bíróság előtt. Mivel együttműködött a nyomozó hatósággal 5000 dolláros óvadék ellenében, a továbbiakban is szabadlábon védekezhet, amennyiben betart néhány szigorú szabályt. Nem léphet kapcsolatba volt diákjával, és nem közelíthet meg 500 méteren belül, két területet Calgaryban (valószínűleg a munkahelyéről, és a fiú lakhelyéről van szó). Továbbá nem kerülhet semmilyen kontaktusba 16 éven aluli személlyel, aki nem a közvetlen hozzátartozója, és nem mehet olyan helyekre, ahol általában sok gyermek tartózkodik, például iskolák, játszóterek, vagy uszodák környékére. Legközelebb február 28.-án kell megjelennie a bíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik