Közélet

Vízbe ölte magát a biciklis gyilkos

A férfi előbb megszurkálta, majd megfojtotta élettársát, majd beugrott a Balatonba.

Vízbe ölte magát a gyilkosság miatt körözött Tanai Imre Kálmán, akit január 7-e óta kerestek a rendőrök – írja a Blikk.

A férfi a gyanú szerint összeszurkálta, majd megfojtotta a 44 éves élettársát. Azért gyilkolta meg, mert az asszony el akarta hagyni őt.  A gyilkos, miután végzett Zsuzsával, kerékpárra pattant, és úgy menekült el; többen látták Zamárdiban, de hiába köszöntek rá, Imre csak hajtott, mint az őrült.

Holttestét szombaton találták meg járókelők a Balaton-parton. A zsaruknak egyelőre nem sikerült azonosítaniuk a férfit, hiszen több mint egy hónapja történhetett az öngyilkosság. A holttest arca teljesen eltorzult, a part menti kövek és a halak felismerhetetlenné tették. Iratok nem voltak nála, mindössze terepszínű ruhája utal arra, hogy ő lehetett a keresett gyilkos. A férfi búcsúlevelet is hátrahagyott, amelyben leírta tettének okai – olvasható a lapban.

Szomorú dolog: szerelemből ölni Valentin-napon

Valentin-napon a szerelmi indítékból eredő gyilkosságokról hírt adni különösen szomorú. Pedig gyakran megesik – van, hogy valaki már második szerelmét öli meg féltékenységből, de írtunk szerelemféltésből elkövetett testvérgyilkosságról, és rendőrgyilkosságról is.

Nem lehet elégszer írni a féltékenységről: A féltékenység az irigység egy formája, végeredményben óriási mértékben megnöveli a tárgya iránti vonzódást – akár a megszállottságig. Furcsa módon a féltékenység akkor is nőhet, amikor az áhított dolgot, személyt már elveszítettük. Férfiak és nők máshogy reagálnak a féltékenységre: általában az előbbiek dühvel, utóbbiak szomorúsággal, gyásszal. A féltékenység hátterében családterapeuta szakemberek szerint gyerekkori problémák állnak: a felnőtt arra emlékszik vissza érzelmileg, hogy őt senki nem szerette, visszautasították, bántalmazták. Ezek orvoslását várja a másiktól, féltékenysége célpontjától. Tulajdonképpen ki akarja sajátítani a másikat. Ugyanakkor a gyerekkori sérelmek miatt félelem alakult ki a másik közeledésétől. A féltékenység betegséggé válhat, amit terápián és relaxációs gyakorlatokkal lehet kezelni, gyógyítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik