Közélet

Második szerelmét ölte meg a dabasi gyilkos

Keseles(1)(960x640).jpg (Késelés)
Keseles(1)(960x640).jpg (Késelés)

Második szerelmét szúrta halálra L. János, akit vasárnap délután fogtak el a rendőrök a XVIII. kerületben – írja a Blikk.

A férfi a kilencvenes években már megkéselte akkori feleségét, amely bűntény miatt miatt tíz évet ült, és a büntetéséből 2005-ben szabadult – értesült a Blikk. Ezután új életet kezdett, de nem bírta sokáig. Új párjára, Katalinra is féltékeny volt, mindenhol hangoztatta is, hogy ha a szerelme megcsalja, akkor megöli őt. Vélhetően senki nem vette komolyan a fenyegetőzést, annak ellenére sem, hogy a nőt pár hete L. János nagyon megverte. Katalin fel is jelentette párját. A nő azonban mégis kibékült Jánossal.

A férfi azt állítja, a szúrásra nem is emlékszik, csak arra, hogy veszekedtek, majd szerelme vérbe fagyva fekszik. Miután feleszmélt, úgy döntött, végez magával, legalábbis ezzel érvelt, amikor elfogták. L. János állítása szerint kötéllel ment ki a dabasi erdőbe, hogy felakassza magát, azonban rájött, hogy előtte el kellene búcsúznia szeretteitől. Így elment az egyik testvéréhez, ott is aludt, majd egy másik családtagjához utazott Budapestre. Ott kapták el a rendőrök.

Szeretet-e a féltékenység?

A féltékenység tulajdonképp az irigység egy formája, végeredményben óriási mértékben megnöveli a tárgya iránti vonzódást – akár a megszállottságig. Furcsa módon a féltékenység akkor is nőhet, amikor az áhított dolgot, személyt már elveszítettük. Férfiak és nők máshogy reagálnak a féltékenységre: általában az előbbiek dühvel, utóbbiak szomorúsággal, gyásszal. A féltékenység hátterében családterapeuta szakemberek szerint gyerekkori problémák állnak: a felnőtt arra emlékszik vissza érzelmileg, hogy őt senki nem szerette, visszautasították, bántalmazták. Ezek orvoslását várja a másiktól, féltékenysége célpontjától. Tulajdonképpen ki akarja sajátítani a másikat. Ugyanakkor a gyerekkori sérelmek miatt félelem alakult ki a másik közeledésétől. A féltékenység betegséggé válhat, amit terápián és relaxációs gyakorlatokkal lehet kezelni, gyógyítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik