Közélet

Nincs tovább Michael Jackson orvosának

Elutasította az illetékes amerikai bíróság a néhai Michael Jackson orvosának, Conrad Murraynek a kérelmét arra, hogy tárgyalják újra a gondatlanságból elkövetett emberölés ügyét.

A Los Angeles-i illetékes bíróság csütörtökön rövid határozatban hozta nyilvánosságra, hogy elutasította a fellebbező kérelmét ügye újratárgyalására.

A fellebbviteli testület január közepén egyhangúlag úgy döntött, hogy a 2011-ben folytatott tárgyaláson megalapozott bizonyítékok alapján mondták ki az orvos bűnösségét.

Murray ügyvédje fellebbezésében azt akarta elérni, hogy védencét ne gondatlanságból elkövetett emberölésben mondják ki bűnösnek. Arra hivatkozott, nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy Michael Jackson a Murray által beadott altató túladagolásától halt volna meg, és Jackson adhatta be magának a végzetes dózisú propofolt. Ítéletük 68 oldalas indoklásában a bírák hangsúlyozták, hogy a 2009. június 25-én elhunyt Michael Jackson “sebezhető áldozat volt, Murray élvezte a popsztár bizalmát, amelyet megsértett, megszegve számos tekintetben a szakmai magatartás szabályait”.

A testület megállapította, hogy helyes volt a maximálisan adható négyéves börtönbüntetés kiszabása a 2011. évi bírósági tárgyaláson. Conrad Murrayt két év letöltése után, múlt év őszén szabadlábra helyezték.

Az ügyvéd a kaliforniai legfelső bírósághoz akart tovább fellebbezni, ezt tagadták meg tőle.

Egy tragédiába fulladó élet

Jackson családja perelte a sztár koncertszervező cégét, merrt szerintük az ő hibájuk, hogy a Jackson mellé hanyag orvost fogadtak. Ám a bíróság azt az ítéletet hozta, nem a cég, hanem maga Jackson választotta Murrayt. Jackson régóta elszakadt a realitástól, és ez élete végére súlyos félelmekben és abban mutatkozott meg, hogy lakása lényegében gyógyszerraktárrá változott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik