Közélet

Megúszta a börtönt az állatkínzó

Az elsőfokú ítéletnél csak egy öreg komondor kínzását vették figyelembe, de szomszédai szerint ölt már kutyát korábban is.

A Karcagi Járásbíróság egy év és két hónap felfüggesztett börtönt szabott ki állatkínzásért egy kunhegyesi férfire aki elhanyagolta 20 éves kutyáját. A hetekig étel és ital nélkül hagyott állatot végül el kellett altatni. Az állatvédők felhívására ment ki orvos a 20 éves komondorhoz, amely csontsovány, piszkos volt, tetvek és kukacok nyüzsögtek a bőre alatt, már alig élt – írja a szoljon.hu.

A férfi csak elsőfokon úszta meg a börtönt, az ügyészség súlyosbításért fellebezett.

A Kunhegyesi Állatvédő Egyesület vezetője a lapnak elmondta azt is, hogy a szomszédok elbeszélése szerint volt a férfinek egy másik kutyája is, ahhoz egyszer bement párosodni egy másik kutya, mindkettőt megölte, úgy, hogy egy hordót borított rájuk. Ezügyben nem volt feljelentés, így a bíróság ezt az esetet nem vette figyelembe.

Egyre gyakrabban hallani mostanában állatkínzásról. Nemrég Vásárhelyen ragasztószalaggal leragasztott szájú kutyát hagytak magára kiötve, aztán pengét etettek egy másikkal. Cegléden egy kutyaiskolánál csavarokkal, gémkapoccsal töltött visrlit szórt ki valaki, egyelőre úgy tűnik, nem evett belőle állat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik