Közélet

Csavarral és gémkapcsokkal töltött virsliket szórtak szét Cegléden

Három-négy centis horganyzott csavarokat rejtő virslidarabokat szórt el egy ismeretlen a Budai út és Külső-Kátai út kereszteződésénél található kutyaiskolában – írja a Ceglédipanoráma.

A hét virslidarabot az egyesület kutyakiképzőjének 9 éves német juhásza fedezte fel a kerítés tövében még hétfőn. Szerencsére az állat kiköpte a virslit, gazdája pedig feljelentést tett a rendőrségen.

„Nem tudom, ki csinálhatott ilyet, de a szándék egyértelmű. Ha megeszi ezt egy állat, az szörnyű kínok között pusztul el. Ez állatkínzás, vagyis mindenképpen bűncselekmény. Mivel még nem volt kiszáradva a virsli, azt gondolom vasárnap tették ki. Korábban nem lehetett, mert a hétvégi oktatáson a kutyák kiszagolták volna. Csak remélni lehet, hogy más kutya nem evett a virsliből – mondta a portálnak Balogh László kutyakiképző.

Hogy a kutyaiskola vezetője kire gyanakszik, olvassa el ide kattintva!

Szemet szemért?

Ilyen hírek miatt is kezd az ember szimpátiát érezni a radikális állatvédők tevékenysége iránt. Pedig ők tényleg radikálisok: a szemet szemért elv alapján “vernek vissza” az elkövetőket felkutatva. 2009-ben ennek aztán halálos áldozata is lett: az elavult, halálgyárnak joggal nevezhető péceli sintértelep vezetőjét a radikális állatvédők verték össze, miután 2002 óta nem sikerült elérni, hogy a telepet a hatóságok bezárják. A férfit nem kímélték: viperával verték meg, tettüket pedig videóval dokumentálták. Előtte már történt egy állatvédőkhöz köthető haláleset: egy nagykovácsi férfit vertek meg, aki kegyetlenül bánt kutyáival, de itt nem volt egyértelmű, hogy a verésbe halt bele. (A magyar adikális állatvédők a facebookon 4700 tagos csoportot alkotnak.)

Az indulatok érthetőek, de azért jogos a kérdés: lehet-e bántalmazni (igen súlyosan) valakit azért, mert állatokkal kegyetlenkedett? Elősegíti-e ez az állatvédelem ügyét?

Ön mit gondol?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik