Közélet

Eltörte a macska lábát, egy év börtön kapott

Macskakínzásért egy év börtönbüntetésre és 30 ezer euró pénzbírságra ítéltek egy fiatal francia férfit, aki tettét felvette videóra és a felvételt feltöltötte az internetre.

A 24 éves Frid Ghilast pénteken vették őrizetbe, miután a YouTube videomegosztón ismertté vált, mit tett. A felvételen az látható, amint az öthónapos cicát a levegőbe hajítja, olyan magasra, amilyenre csak bírja. Az állat lábtöréssel élte túl a megpróbáltatást.

A YouTube-ról azóta levették a felvételt, amely hatalmas felháborodást váltott ki. Több ezer állatvédő felhívásban fordult a francia belügy- és igazságügy-miniszterhez, követelve, hogy példásan büntessék meg az elkövetőt. A hétfői tárgyalásra is több mint kétszáz állatvédő érkezett macskákkal a bíróság épülete elé.

“Az utcán sétáltunk, megláttam a macskát. Felénk jött, és gondolkodás nélkül cselekedtem. Nem tudom, kinek az ötlete volt az, hogy felvegyük” – mondta a vádlott a tárgyaláson, hozzátéve, hogy sajnálja, amit tett.

A bíró háziállat ellen különösen szadista cselekedet elkövetésében találta bűnösnek, amiért kétéves börtönbüntetés jár, de egy évet próbaidőre felfüggesztettek. Ghilast eltiltották az állattartástól, és még 30 ezer euró büntetést is fizetnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik