Közélet

Próbára bocsátották Tisza Istvánnét

A bíróság igazolva látta, hogy a magát Horthy Miklós rokonának valló néni, ereklyés magyar zászlajával fejen suhintott egy Dániel Péter-rajongót.

Három év próbára bocsátották garázdaság miatt Tisza Istvánnét – áll a Jobbik közleményében. A 73 éves, Horthy Miklóshoz bonyolult távoli rokoni szálakkal kötődő idős asszonyt azért ítélték el, mert egy, a kezében tartott ereklyés magyar zászlóval „fejen suhintott” egy ismeretlen férfit, aki állítólag a „suhintást” megelőzően súlyosan bántalmazta őt.

Az incidens a főállásban ügyvéd, mellékállásban kaszinótojás-dobáló, Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő, Izraelből tengerparti nyaralós fotókat posztoló, gyurcsányista politikai ámokfutó, Dániel Péter elleni tüntetésen esett meg. A Jobbik szerint a Tisza Istvánnéval összetűzésbe kerülő Dániel Péter-rajongót a rendőrök elengedték, míg az asszonyt perbe fogták.

Az ügy arról ismert még, hogy Tisza Istvánné védője, Gaudi-Nagy Tamás, radikális szakjogász és nem mellesleg jobbikos képviselő, az eljáró bíró esetleges elkötelezettségét firtatva, az egyik tárgyaláson arról érdeklődött nála, hogy nem zsidó származású-e.

A vád az ítélet kiszabását követően pénzbüntetésért, a védelem felmentésért fellebbezett, így az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

A „világot bejárt” ereklyés magyar zászlót Tisza Istvánné visszakapta.

A teljes közlemény itt, itt és itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik