Szórakozás

Fagyhaláltól mentette meg egy vadász a gyermekorvost

A magyar férfi egy osztrák erdőben combnyaktörést szenvedett, s négy órán keresztül várt, hátha megtalálja valaki.

A felsőpulyán élő nyugalmazott orvros, Gálos Tibor gyakran kirándul a közeli erdőségekben. Néhány nappal ezelőtt azonban kis híján tragikus vége lett egy téli sétának: a doktor megcsúszott a jeges úton, s az eséstől combnyaktörést szenvedett. A fájdalomtól mozogni sem tudott, így négy órán keresztül várt, s abban reménykedett, valaki rátalál, amíg nem késő.

Az idős úrnak hatalmas szerencséje volt, hiszen gyakorlatilag a fagyhaláltól mentette meg egy osztrák vadász, aki rátalált. Eduard Fleischhacker vaddisznók után portyázott, mikor meghallotta a bajba jutott férfi hangját. Elmondta: Gálos angyalnak nevezte őt, mikor észrevette őt.

A vadász segítséget akart hívni, de nem találta mobiltelefonját a pánik hevében, így gyorsan betakarta a sérültet, kocsival a közeli faluba vitte, onnan értesítette a mentőket.

Az orvosok szerint a férfi előbb utóbb teljesen kihűlt volna a fagyos erdőben. Azon a területen ráadásul nem valami nagy a forgalom, így a sors kegyességének köszönheti, hogy az ausztriai vadász épp arra járt – írja az orf.at osztrák hírportál.

Fleischhacker vaddisznóra vadászott, mikor rátalált a bajba jutott Gálos Tiborra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik