Közélet

Egy csapat sztriptíztáncosnő rabolta el

Legalábbis ezt mondta a rendőrségen a bártulajdonos, a nyomozás azonban egy ennél sokkal csavarosabb történetre derített fényt.

„Elrabolt egy csapat sztriptíztáncosnő ” – panaszolta a rendőrségen egy southamptoni night club tulajdonosa. Feljelentést tett, nyomozás indult, aminek végére egy olyan sztori szálait göngyölítették fel a rendőrök, amelyik némi csiszolgatás után megállná helyét bármelyik Guy Ritchie filmben.

Curtis Woodman, üzletember egy ideiglenes bárt nyitott a négy napos tavaszi lóverseny fesztivál idejére nyüzsgő méhkassá váló Cheltenhamben 2012 szeptemberében. Sok más vállalkozó szellemnek is eszébe jutott ugyanez, Woodmannek tehát ki kellett találnia valamit, amivel versenytársai fölé nőhet, és a rövid idő ellenére is maximalizálhatja profitját. Nem sokat agyalt a megoldáson, a legegyszerűbbet választotta: sztriptíztáncosnőket szerződtetett.

Csakhogy Curtis Woodman nem számolt azzal, hogy a hatóságok négy napra sem fogják szó nélkül élni hagyni, hogy a lebujban akármi történjék. Ellenőriztek megállapították, hogy ott topless nők táncolnak, ami ugyebár szabályellenes, mert bikinifelsőt, vagy minimum mellbimbó takarót kellett volna viselniük. A bárt rövid úton bezárták, Woodman pedig 42 ezer fonttal (több mint 15 millió forinttal) tartozott a lányoknak a szerződésük alapján.

A bártulajdonost azonban nem ejtették a fejére, nem ismerte el az adósságot. Azt mondta azért nem fizet a sztrippereknek, mert azok levetkőztek! Ők táncikáltak fedetlen keblekkel, miattuk zárt be az üzlet, viseljék a következményeket.

S a történet itt kis híján véget is ért: 19 lány duzzogva lenyelte a békát, hárman azonban azt gondolták, mégis sántít egy kicsit Woodman okfejtése, mert ha valakit vetkőzésre bérelnek fel, csak nem lehet kirúgni azért, mert tényleg levetkőzött. Ők egy ifjú menedzserrel, a 23 éves Alex Morrissal és Roberttel, az öccsével autóba vágták magukat, meglátogatták Woodmant az irodájában, és közölték vele, hogy szeretnék megkapni a munka után rájuk eső 5 ezer fontot (közel 2 millió forintot). Kérték, hogy utalja át a kérdéses összeget, biztosítékként magukhoz vették a férfi 4800 fontot érő karóráját, és a nála lévő 60 fontnyi készpénzt. Ezután tett Woodman feljelentést, és közölte, hogy elrabolták, megfenyegették, és kirabolták a sztriptíztáncosnők. Az ötfős csapat autóját nem sokkal később megállították autópályán, őket pedig letartóztatták.

A bíróság azonban a múlt héten úgy foglalt állást, hogy a bizonyítékok alapján, Woodman urat csak lázálmaiban rabolta el egy csapat sztriptíztáncosnő, a hölgyeket pedig felmentette. A fiatal menedzser Alex Morris viszont kapott 3 évet rablásért, mert a letartóztatáskor megtalálták a csuklóján Woodman luxusóráját, és egy kés is volt nála. A történetről a BBC számolt be egy fordulatos cikksorozatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik