Közélet

Bosszúból zaklatta saját magát a Facebookon

Álprofilokat hozott létre egy angol nő, hogy azokról zaklató üzeneteket küldjön valódi oldalára. 20 hónap börtönt kapott.

Közel két évre kell börtönbe vonulnia a brit Michelle Chapmannak, mert egy bosszú kedvéért hamis Facebook profilokkal zaklatta magát – írja a Mirror. A 24 éves nő maga ment a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen zaklatásért. A nyomozóknak megmutatta a Facebook oldalát, ami valóban hemzsegett a nő családtagjaitól érkezett trágár, és fenyegetőző posztoktól.

A legdurvább posztokat küldő mostohaanyát, Louise Steent letartóztatták, a lány apját és más családtagjait pedig figyelmeztették a rendőrök, hogy ők is hasonló sorsra juthatnak, ha nem hagynak fel az internetes zaklatással. A nyomozóknak aztán a megdöbbent család tiltakozása miatt külsős szakértőket is bevontak az ügybe, akik gyorsan kiderítették, hogy az összes zaklató profilt a feljelentő nő otthonában működőd számítógépen regisztrálták. Michelle Chapmant letartóztatták, kihallgatásán pedig fény derült az ügy hátterére is.

Chapman apja eltűnt a család életéből, nem sokkal az után, hogy a nő megszületett, és csak 21 év múlva bukkant fel újra. A lány boldog volt, és szoros kapcsolatot tartott az apával, é egy darabig rendben is mentek a dolgok, de a férfi egy napon bejelentette, hogy újra nősül. Chapman gyűlölte a mostohaanyját, minden áron meg akart szabadulni tőle, de csak azt érte el, hogy az apjával is megromlotta kapcsolata. Ekkor jutott először eszébe az internetes trükközés: elkészítette mostohaanyja álprofilját és az apjának küldött üzenetekkel megpróbálta összeugrasztani a párt. Terve nem vált be: az egész családot magára haragította. Ekkor kezdte meg közel egy éves bosszúhadjáratát.

Michelle Chapman 2012 februárja, és 2013 márciusa között több száz zaklató szöveget küldött magának, és több mint tízszer tett feljelentést a családtagjai ellen. A rendőrség többször elutasította, ő pedig minden alkalommal egyre durvábban folytatta önmaga zaklatását, egészen addig, míg úgy tűnt célt ér.

Bár a bíróságon kiderült, hogy Chapman súlyos mentális problémákkal küzd, húsz havi letöltendő börtönt kapott. „Ő itt a valódi áldozat, aki szellemileg belerokkant a múltjába. Nem az egész más, mint segélykiáltás. Mert ez teszi az ember végső elkeseredésében: segítségért üvölt”- mondta el újságíróknak a tárgyalás után Glyn Chapman, Michelle 57 éves férje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik