Közélet

Hatan erőszakolták meg a 14 éves lányt

ausztrália (ausztrália)
ausztrália (ausztrália)

Az ausztrál tini hazafelé tartott egy parkon keresztül Sydney nyugati részén, amikor egy férfi a földre lökte és társaival együtt szexuálisan bántalmazta.

Csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 14 éves lány Sydney egyik parkjában – írja The Guardian. A lány helyi idő szerint szombaton este 11-kor sétált hazafelé egyik barátjától, amikor egy férfi odalépett hozzá és szexuálisan molesztálni kezdte. Ezek után a támadó a földre lökte és megerőszakolta a park egyik ösvényén.

A szörnyű megpróbáltatás még rosszabbra fordult, amikor a férfi öt társa is a lányra vetette magát, majd körülbelül fél órán át felváltva bántalmazta őt szexuálisan.

A helyi rendőrparancsnok, Gary Merryweather elmondta, hogy a borzasztó támadás egy csendes lakóközösségben történt. A felügyelő szerint a lány még mindig sokkos állapotban van, ezért várni kell a kihallgatásával.

A korai húszas éveik körül járó férfiak a támadás után elmenekültek a helyszínről és magára hagyták áldozatukat. A lány egy barátjához ment segítségért, innen értesítették a rendőrséget.

Hol van a legtöbb nemi erőszak?

Bár egyértelmű listát nehéz felállítani (és egy eset is túl sok), a következő országok tűnnek a nemi erőszaktól leginkább fertőzöttnek (fentről lefelé haladva súlyossági sorrendben):

-Thaiföld
-Belgium (3 év alatt 22%-os növekedés)
-Oroszország
-Svédország (minden 4. nő érintett)
-Németország
-Kanada
-Mexikó
-Nagy-Britannia
-India
-USA
(forrás)

(Kérdés, azokban az országokban, ahol a hivatalos bűnügyi statisztikákba nem kerül be a nemi erőszakos bűncselekmények nagy része, hogy lehet megbecsülni az elkövetési arányokat.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik