Közélet

Fegyverarzenál a Marina-parton – ketten előzetesben

A két férfit egy nap különbséggel kapták el, miután kiderült, hogy fegyvereket, lőszereket rejtegetnek egy XIII. kerületi teremgarázsban.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a két férfit, akiket múlt héten fogtak el a Marina-part egyik mélygarázsában talált fegyverarzenál kapcsán. – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn. A bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy megpróbálnák befolyásolni a tanúkat, bizonyítékokat semmisítenének, rejtenének el, megnehezítve ezzel a nyomozást. A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik ugyanis fellebbezést nyújtottak be.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrök múlt hétfőn kapták a bejelentést, méghozzá a bankrobbantás miatt elkülönített zöld számra, miszerint a XIII. kerület egyik lakóparkjának mélygarázsában áll egy motor, amelyet a telefonáló szerint a robbantó használhatott. Elmondta azt is, a kétkerekű mellett parkoló autóba pedig gyanús dolgokat pakolnak.

Az NNI emberei a helyszínre siettek, ám rövid idő alatt kiderítették, a motornak semmi köze a Lehel úti eseményekhez. Szemügyre vették viszont a bejelentésben szereplő kocsit, amely fegyverarzenált rejtett. Tíz darab éles fegyvert és több mint ezer lőszert találtak benne.  Uánanéztek, ki bérli a helyet, így jutottak el a két férfihoz.  Egyiküket szerdán Dunakeszin, egy bevásárlóközpont parkolójában, míg társát csütörtök este Szadán kapták el a terrorelhárítók.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik