Közélet

Fegyverarzenál a Marina-parton: a bankrobbantó miatt buktak le

A rendőrök éles fegyvereket és lőszereket találtak a kocsiban. Két férfit fogtak el.

A nyomozók két embert vettek őrizetbe a napokban, a Marina-parton talált fegyverarzenál kapcsán. Az ügy részleteiről pénteken, sajtótájékoztatón számolt be az Országos Rendőr-főkapitányság.

Eszerint a rendőrök hétfőn bejelentés kaptak a bankrobbantás miatt elkülönített zöld számra, miszerint a XIII. kerület egyik lakóparkjának mélygarázsában áll egy motor, amelyet a telefonáló szerint a robbantó használhatott. Elmondta azt is, a kétkerekű mellett parkoló autóba pedig gyanús dolgokat pakolnak.

Az NNI emberei a helyszínre siettek, ám rövid idő alatt kiderítették, a motornak semmi köze a Lehel úti eseményekhez. Szemügyre vették viszont a bejelentésben szereplő kocsit, kiderült, a jármű komplett  fegyverarzenált rejt: tíz darab éles fegyvert és több mint ezer lőszert. Uánanéztek, ki bérli a helyet, így jutottak el a két férfihoz.

Egyiküket szerdán Dunakeszin, egy bevásárlóközpont parkolójában, míg társát csütörtök esete Szadán kapták el a terrorelhárítók. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Hogy a páros mire készült a fegyverekkel, egyelőre nem árulták el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik