Élet-Stílus

Elhunyt fia Facebook-filmjéért könyörgött egy apa

A Mark Zuckerbergnek címzett megható üzenetet több mint félmillióan látták néhány óra alatt.

A Facebook döntéshozóihoz, és az alapító Mark Zuckerberghez szóló videoüzenetet osztott meg a Youtube-on egy St. Louis-i apa – írja a The Independent.

John Berlin könnyeivel küszködve mondja kamerába, hogy 22 éves fia, Jesse 2012. január 28-án váratlanul elhunyt, és a család képtelen hozzáférni a fiú Facebook-profiljához. Mint mondja, számtalan e-mail üzenetben kérte a cégtől, hogy engedjék hozzáférni a fia profiljához, de a Facebook elhunyt felhasználókra vonatkozó irányelvei miatt nem járt sikerrel. Belenyugodott, ilyesmit nem is kér már – mondja – csak Jesse kisfilmjét szeretné látni.

Mint korábban megírtuk, a tízedik születésnapját ünneplő közösségi portál minden felhasználójának készített egy a legjobb képeiből, és a leginkább kedvelt posztjaiból összevágott montázsvideót.

„Kiraktatok új filmeket az oldalra. Ezekre, a minden felhasználóról készített, egyperces, visszatekintő videókra gondolok, amit mindenki megoszt. Szerintem nagyszerűek!” – mondja férfi, majd azt üzeni a Facebook prominenseinek, hogy semmi más nem érdekli, de szeretné látni a fiú videóját. Aztán megkér mindenkit, hogy ossza meg az üzenetét, hogy az biztosan eljusson a címzettekhez. Alig fél nap alatt, több mint 660 ezer ember látta John Berlin üzenetét, s ennek köszönhetően a Facebooknál is felfigyeltek a kérésre.

Néhány órával a videoüzenet kiposztolása után John Berlin kommentben köszönte meg minden látogatójának a támogatást, és közölte: kapcsolatba léptek velük a Facebooktól és megígérték, hogy meg fogják kapni Jesse személyes videóját, majd így zárta sorait: „A fiam természetes halált halt, de a boncolás során sem tudták kideríteni, hogy pontosan miért. Ő a példa rá, hogy az életben semmire sincs garancia. Minden nap öleljétek meg a gyermekeiteket, csókoljátok meg őket, és mondjátok el nekik, mennyire szeretitek őket!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik