Közélet

Korrekorder drogfutár bukott le Kolumbiában

Egy 78 éves spanyol férfit vett őrizetbe a bogotai repülőtéren a rendőrség.

A férfi, aki a gyomrában szállította a kokainnal teli kapszulákat, az eddigi legidősebb külföldi állampolgár, akit kábítószer-kereskedelem vádjával fogtak el a dél-amerikai országban.

A rendőrség drogellenes egységének beszámolója szerint a bogotai nemzetközi repülőtérre érkező Jose Molla Martinez “ideges” viselkedésével hívta fel magára a hatóságok figyelmét.

A férfi egy Barcelonába tartó járatra akart felszállni, ám mivel a röntgenfelvétel tanúsága szerint mintegy 400 grammnyi kokaint tartalmazó kapszula lapult a gyomrában, a hatóságok a fővárosban marasztalták.

Martinez jelenleg egy bogotai börtönben várja, hogy szembe nézzen a kábítószer-kereskedelem vádjával. A kapszulákat már eltávolították a szervezetéből a kábítószer esetleges kiszivárgása okozta mérgezés kockázatának elkerülése érdekében.
“Jose Molla Martinez a legöregebb külföldi állampolgár, akit drogfutárként füleltek le Kolumbiában” – húzta alá a rendőrség közleménye, hozzátéve, hogy tíz évvel ezelőtt egy 82 esztendős kolumbiait kapott el a rendőrség.

A kokainkereskedelem fontos bevételi forrása a FARC szélsőbaloldali kolumbiai gerillaszervezetnek, ám jelenleg Peru a legnagyobb kábítószergyártó a régióban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik