Közélet

Megölték anyjukat és ettek a testéből

A három fiúgyermek nyersen fogyasztotta el a nő belső szerveit, miután bozótvágókkal lemészárolták.

A Fülöp-szigeteken élő testvérek az előző héten szerdán ölték meg édesanyjukat otthonukban, egy, az ország déli részén található kisvárosban – jelentette a helyi sajtó. A fiúgyermekek – 35, 21 és 18 évesek – machetével koncolták fel megkötözött anyjukat, majd a beszámolók szerint lecsapolták a vérét, és több belső szervét nyersen megették. Egy rokon elmondása szerint az 56 éves áldozatnak a szemei is hiányoztak.

A Phil Star cikke szerint a szomszédok a gyilkosság előtti napokban furcsa, ijesztő hangokat hallottak kiszűrődni a család otthonából, de túlságosan féltek, és nem mertek odamenni, megnézni, hogy mi okozza a túlviláginak hangzó kacajokat és sírásokat. A PhilNews beszámolója szerint a megcsonkított holttestet csak két nappal a gyilkosság után fedezték fel a szomszédok.

Helyiek elmondása szerint a három fiúgyermek egy ősi átok alatt álló család sarjai, és helyi öregek szerint gonosz szellemek szállták meg őket – írta a két lap. A fiúgyermekek ugyanakkor azt állították, hogy anyjuk testét szállták meg szellemek, és ők csak azoktól akarták megszabadítani a nőt. A rendőrség értesülései szerint a családban volt példa elmebajra, és vizsgálják, hogy drogok hatása alatt állt-e a három gyanúsított.

Hitek és balhitek, avagy mi okozhat tragédiát

Az animizmus olyan vallásos hitrendszer, amely szerint minden dolognak van lelke. Az ember lelke halála után különválik testétől, ezért a temetéskor különböző tárgyakat temetnek el a halottal. A halottak szellemei testetlen személyiségek, ugyanolyanok, mint a még biológiailag élő megtestesüléseik, és bele tudnak szólni az élők világának történéseibe. Segítenek vagy ártanak, betegségeket okoznak. Ezért betegség idején őket kell elűzni – ezért is hívnak animista területeken orvos helyett varázslót betegség esetén (meg azért is, mert sokszor messze nincs orvos a környéken). A varázslók sámánok, közvetíteni tudnak a világok között. Az animizmussal gyakran jár együtt a természet imádása, a fák, vagy bizonyos fafajták szent kultusza. A sziámi szerzetesek nem törhetnek le egy ágat sem fákról, sok helyütt pedig még áldozatokat is bemutatnak a fáknak, a Himalája-béli Kangra-hegyekben évente egy lányt öltek le egy öreg cédrusfa előtt. (wikipedia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik