Közélet

Légyottra ment Afrikába, holtan találták a nagymamát

Tisztázatlan körülmények között meghalt a Dél-Afrikai Köztársaságban egy 67 éves ausztrál nő, akitől 90 ezer dollárt csalt ki szerelmet hazudva egy fiatal nigériai férfi.

A Nyugat-Ausztrália államban élő Jette Jacobs nagymamát tavaly februárban találták holtan a Dél-Afrikai Köztársaságban, négy nappal az odaérkezése után.

A nigériai hatóságok kedden bejelentették, hogy a csalással és halálesettel összefüggésben még január 29-én letartóztatták Orowo Omokoh 28 éves nigériai férfit, aki az ausztrál asszony halála előtt két nappal érkezett Dél-Afrikába.

A férfit egyelőre csak csalással gyanúsítják Nigériában, de a hatóságok jelezték, hogy készek kiadni őt Dél-Afrikának, ha az ottani hatóságok úgy vélik, hogy köze lehet a becsapott nő halálához.

Az internetes csalásnak gyakori formája Nigériában, hogy bűnözők szerelmet hazudnak a partnerkereső portálokon megismert embereknek, majd intim légyottot ígérve, különféle ürügyekkel pénzt csalnak ki tőlük.

A nigériai hatóságok szerint a hamis szerelmi ígéret az utóbbi időben népszerűbb csalási forma lett a szimpla elektronikus levélnél, amelyben nagy anyagi haszon ígéretével csalják lépre az áldozatokat; ez ilyen e-maileknek már egyre kevesebben hisznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik