Közélet

Webshopnak álcázva nyúlták le az emberek pénzét

webshop (webshop)
webshop (webshop)

A gyanúsítottak ötven megrendelőt vertek át: hiába fizettek a megrendelt áruért, nem kaptak semmit.

Csalás megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság három ember ellen, akik 2013-ban egy internetes hirdetési oldal segítségével 50 embert károsítottak meg.

Egy vásárló tette feljelentést nyáron a rendőrségen, miután a megrendelt és kifizetett műszaki eszközt nem kapta meg és a pénzét sem utalta vissza az eladó. A komáromi nyomozók kiderítették, ki adta fel a hirdetést – írja a police.hu. H. Istvánt és két társát 2013. október 18-án fogták el a rendőrök és még aznap gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozás során kiderült, a gyanúsítottak a komáromi sértett mellett további 49 embertől csaltak ki pénzt szerte az országban 2013. február és szeptember között. Volt, aki tornacipőt kívánt vásárolni, más könyvet rendelt a gyanúsítottaktól. A végeredmény minden esetben ugyanaz lett. A vevők pénzükért cserébe nem kaptak semmit, az eladót pedig a vásárlás után nem érték el többé.

A gyors nyomozás után vádemelést javasol a csalással gyanúsítottak ellen a Komáromi Rendőrkapitányság a Komáromi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik