Közélet

Kantint rombolt az NGM helyettes államtitkára?

Vádemelés után a Budapesti Katonai Bíróságon kezdődött eljárás a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára ellen – számol be az Index. Lenner Áron Márk négy éve békefenntartóként teljesített szolgálatot a Sínai-félszigeten, ahol részt vett egy kantin szétverésében.

Lennert még 2009 szeptemberében, hadnagyként vezényelték egy 11 fős magyar csapat tagjaként Egyiptomba, hogy a Sínai-félszigeten csatlakozzanak a nemzetközi békefenntartó erőhöz, amely az izraeli-egyiptomi határterületen a békemegállapodás betartására ügyel.

A jelenleg 30 éves helyettes államtitkárt hadnagyi rangban pénzügyi, személyügyi feladatok ellátására küldték ki. Az Index információi szerint Lenner egy részeg társasággal keveredett bele egy kantin szétverésébe. Szolgálati tekintély megsértése miatt akár több évre is börtönbe kerülhet.

A büntetőeljárás bírósági szakban jelenleg is folyamatban van. Az Index rámutat, hogy több mint három éve zajlik az eljárás, tehát Lenner Áron Márkot ennek ismeretében nevezhették ki az NGM egyik vezetőjének 2011-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik