Közélet

Tévedésből vitték rendőrök a pszichiátriára

Majd miután kiderült, hogy nem őt, hanem a szomszédját kellett volna bevinni, a kórház ki akarta vele fizettetni a kezelési költségeket.

A neve titokban tartását kérő nőt a Svédország déli részén található Kalmar városában vitte be két rendőr a helyi pszichiátriára az otthonából – jelentette a The Local svéd kiadása. „Erika” éppen csak hazaért a munkából, és a zuhany alatt állt, amikor a rendőrök az ajtaján kopogtak és közölték vele, hogy most azonnal velük kell mennie a pszichiátriára.

„Mondtam nekik, hogy ez valami tévedés lesz”, de a nő jellemzése szerint „nagyon kedves” rendőrök közölték, hogy márpedig velük kell mennie. A pszichiátrián aztán beszélt egy nővérrel, és akkor derült ki, hogy tévedésről van szó. Nem őt, hanem egyik szomszédját kellett volna bevinni, aki a segélyhívót felhívva öngyilkosságról beszélt, és ezért rendőröket küldtek ki érte. Akik végül „Erika” ajtaján kopogtak be.

A nő elmondása szerint a klinikán „teljes káosz” alakult ki, miután fény derült a hibára, és bár már tudni lehetett, hogy „Erikának” nem kell ott lenni, mégis csak azután mehetett haza, hogy beszélt egy pszichiáterrel. Majd, amikor már kezdte volna elfelejteni az esetet, egy számla érkezett a pszichiátriáról, amelyben négyszáz koronás kezelési díj kifizetésére kötelezték. Amit végül nem kellett kifizetnie – mondta el a klinika szóvivője.

„Soha életemben nem voltam pszichológusnál vagy pszichiáternél, de ezek után lehet, hogy szükségem lesz rá” – mondta el Erika a helyi sajtónak. A bevándorló nő magyarázatképpen hozzátette: nehezen tudja elfelejteni az esetet, a háború sújtotta hazájában átélt élmények miatt. „Apámat ugyanígy vitték el húsz éve rendőrük egy koncentrációs táborba” – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik