Közélet

Betörőnek hitte és agyonlőtte 14 éves lányát

Az apa többszörösen kitüntetett iraki veterán. Egyelőre még nem döntöttek arról, hogy felelősségre vonják-e a történtek miatt.

14 éves nevelt lányát lőtte agyon egy coloradói férfi kedd hajnalban. A többszörösen kitüntetett iraki veterán, Meade és párja három gyermeket nevelt közösen. Közülük a 14 éves Kiana O’Neil volt a legidősebb.

A gyanú szerint a kislány kiszökött éjszakára és hajnalban, az egyik ablakon keresztül próbált észrevétlenül visszaosonni a házba. Csakhogy a nevelőapja felriadt a zajra, és mivel azt gondolta egy betörő próbál a házba surranni, tüzet nyitott.

A szomszédok elmondása szerint a katona három lövést adott le. Ezek közül kettő a mellkasán, egy pedig a gyomrán találta el a kislányt, akit a helyszínről kritikus állapotban szállítottak kórházba a mentők. Később belehalt a sérüléseibe.

Colorado államban egyébként a törvény engedélyezi a fegyvertartást, sőt annak használatát is. 1985 óta van érvényben a szabályozás, mely kimondja, hogy amennyiben valaki fenyegetve érzi az otthonát, tüzet nyithat a támadóra.

A hatóságok egyébként még vizsgálják a kedd hajnalban történt tragédia körülményeit. Arról, hogy az apát felelősségre vonják-e, vagy sem, később döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik