Közélet

Sószóró és busz borult árokba Veszprém megyében

kamion (kamion)
kamion (kamion)

Buszok, kamionok akadtak el a csúszós, jeges úton péntek reggel Veszprém megyében - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség.

Somlai Lajos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a 710-es balatoni elkerülő úton Balatonfőkajár közelében egy busz és egy sószóró borult árokba, Szápáron, Balatonfüreden és Csajágon busz akadt el, de senki nem sérült meg.

Mikó Attila, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Balatonalmádiban kerítésnek csúszott egy busz három utassal, ott sem sérült meg senki. Csajágon pedig több kamion akadt el a csúszós úton. Hozzátette: útlezárások a balesetek miatt nincsenek a megyében.

Baleset történt a 61-es főúton is, két kamion ütközött össze a jeges aszfalton Cece és Alsószentiván között. A karambolban egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A közlekedők mindkét irányból Alap felé kerülhetnek.

Az Országos Meteorológia Szolgálat péntek éjfélig szóló veszélyjelzése szerint  Vas és Zala megyében másodfokú, tíz további megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest –, valamint a főváros területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik