Közélet

Lopás élőben az 5-ös buszon

A fiatal szemet vetett utastársa telefonjára, majd némi toporgás után kikapta a kezéből és leugrott a buszról. Mint kiderült, társa is volt. Mindkét tolvajt elkapták.

A kis híján sikeres akciót vasárnap ejtette meg a páros, az esetről hétfőn számolt be a rendőrség. Eszerint a tolvajok az éjjel fél 12-kor, az Erzsébet királyné útja és az Öv utca kereszteződésében kapták ki a telefont egy 48 éves nő kezéből, majd leugrottak az 5-ös buszról és elszaladtak.

Messzire azonban már nem jutottak a zsákmánnyal, a járőrök személyleírás alapján 20 perc alatt elkapták a 18 éves fiút és cinkosát.

Pénteken a Budapesti Közlekedési Központ közzétette a biztonsági kamera által rögzített felvételt, egyben arra kéri utasait, figyeljenek értékeikre utazás közben is.

Hasonló videó került fel az internetre 2012 őszén. Akkor a 3-as metrón csapott le egy tolvaj, a Klinikáknál. Az egyik utas rögzítette a történteket, mert gyanúsnak találta az ajtóban ácsorgó férfit, aki láthatóan szemet vetett egy fiatal nő mobiljára.

Olvasói sztorik