Közélet

Lopás élőben a metrón

A férfi ecsap és gyakorlatilag "megszökik" a kiszemelt telefonnal.

Az esetről felvétel pénteken került fel a youtube-ra, azóta is szép számmal osztották meg. A videó megosztója azt írja, az eset a 3-as metró vonalán, a Klinikáknál történt csütörtökön. Állítólag az egyik utas rögzítette a történteket, mert gyanúsnak találta az ajtóban ácsorgó férfit, aki lopva lesi a közelében ülő utastársának mobilját.

A 45 másdoperces felvételen az egész “hadműveletet” végigkövethetjük. Az igencsak tompának tűnő fiatalember az egyik ajtó mellé húzódik, így gyakorlatileg “felette áll” kiszemeltjének. A gyanútlan nő éppen nyomkodta mobilját, amikor a fiatalember lecsapott rá. A tolvaj kivárta a megfelelő időt, akkor lépett akcióba, amikor az ajtó már záródott. Egyszerűen kikapta a készüléket a meglepett utas kezéből, majd az utolsó pillanatban elhagyta a szerelvényt.

Áldozata hiába pattant fel az ülésről és próbált utána menni, az ajtók bezáródtak előtte. A módszer “szépsége”, ha a férfiak úgy hozza kedve, két lépéssel messzebb megállhatott volna, hogy mosolyogjon és integessen egyet, kezében újdonsült telefonjával, és ha ez nem elég, nyugodt szívvel elbattyoghat a lemenő nap fényében, hiszen elvágta magát azoktól, akik a nyomába eredhetnének.

A történtekről készült videó megtekinthető itt.

Kerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, a felvétel valódi-e,  nyomoznak-e ebben az ügyben. Későbbre ígértek tájékoztatást.

Nap mint nap történnek olyan esetek, amikor a bűnözők a nyílt utcán, akár fényes nappal akcióznak, kirángatják a táskát a járőkelők kezéből, kitépik a nők fülbevalóit, letépik nyakláncaikat majd futnak, ahogy csak bírnak, több-kevesebb – de inkább több – sikerrel. Ám ez az eset kissé más,  így választ várunk arra is az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatától, hogy ez a módszer mennyire elterjedt a tömegközlekedési eszközökön.

Egy olvasónk azt írja, férje nemrégiben ugyanilyen esetnek volt a szemtanúja, annyi különbséggel, hogy ott egy aranynyakláncot próbált megszerezni a tettes, de az utas időben odakapott, így a lánc “csak” elszakadt. A tolvaj, csak úgy mint a fenti esetnél, leugrott a metróról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik