Közélet

Fiatal nőt gázolt el a HÉV Budapesten

A gyalogost súlyos fejsérüléssel vitték kórházba. A forgalom már helyreállt.

Súlyos fejsérüléssel vitték kórházba azt a gyalogost, akit a szentendrei HÉV gázolt el csütörtök reggel a Filatorigát megállónál – közölte az Országos Mentőszolgálat. Csillag Melinda, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta, hogy egy fiatalt ütött el a szerelvény.

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte a Facebook-oldalán, hogy a H5-ös (szentendrei) HÉV a Kaszásdűlő és Szentlélek tér megállók között egy vágányon tudnak csak haladni a szerelvények, emiatt megnövekedett forgalomra kell számítani, azonban 10 óra körül újabb tájékoztatásukban tudatták, már helyreállt a rend a vonalon.

A HÉV fekete napja: 1978. április 13.

A HÉV történetének legnagyobb balesete történt ezen a napon: a csepeli HÉV-szerelvény a legzsúfoltabb délutáni időszakban átszakította a vágánybakot a budapesti Boráros téri végállomásnál, és belerohant az állomás épületébe, a váróterembe. A balesetnek 16 halálos áldozata volt, és 25-en szenvedtek különböző fokú sérüléseket. A tragédia oka egyfelől műszaki, másfelől forgalomszervezési volt (nem akarták kivenni a zsúfolt időszakból a rossz állapotú szerelvényt), és emberi hibára is szükség volt hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik