Közélet

Emberi csontokkal dekorálta irodáját egy orvos

A hatóság megbírságolta és a maradványok eltávolítására kötelezte a plasztikai sebészt.

Háromezer dollárra büntette és a bizarr irodai dekoráció eltüntetésére kötelezte a szöuli városi hatóság azt a plasztikai sebészt, aki az irodájában 60 centiméteres üvegvázákban gyűjtötte a hegyesebb, V formájú állkapocsra vágyó pácienseiről leoperált csont darabkákat – írja a news.com.au.

A hatóság azután figyelt fel a magánklinikára, hogy az intézmény weblapjára feltöltött fotó a csontos vázákról vírusként kezdett el terjedni a közösségi oldalakon. A legtöbbször felháborodott kommentek kíséretében. „A legundorítóbb kép, amit valaha láttam” – záporoztak a tweetek és kommentek. Bár nagyjából, az eljáró városi hatóság is egyetértett, az ízléskülönbség önmagában még nem lett volna elég ok az eljáráshoz. Az egészségügyi beavatkozások során eltávolított emberi testrészek tárolására és megsemmisítésére vonatkozó szabályok megszegése azonban igen.

A szöuli klinika dekorációja

A megbírságolt klinika egyébként Szöul egyik legfelkapottabb, luxusboltokkal, méregdrága vendéglátóhelyekkel, és plasztikai sebészetekkel sűrűn tűzdelt negyedében található: Gangnamben. Igen a koreai rapper, Psy híressé vált száma erről a mérhetetlen mennyiségű pénzben úszó területről szól.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak egy távoli vidéken betegre nevelt elme képes efféle barbárságra, jó, ha eszébe jut, hogy régen, amikor még minden jobb volt, és nem lazultak semmivé az erkölcsök, nos, akkoriban a katolikus vallás, illetve buzgó hívei is kedvelték az efféle kreatív dekorációt. Lehet, hogy az elmebetegnek tartott szöuli emberszobrász fejébe egy európai körutazáson fészkelte be magát az alapötlet. Mondjuk miután ellátogatott a Prágától nem messze fekvő Kutna Hora csontkápolnájába, ahol a teljes belsőt, beleértve a csillárt is, emberi csontokból puzzle-ozták össze.

Kutna Hora csontkápolnája (forrás: thinkstock)

Vagy miután lement Párizs katakombáinak „Holtak birodalma” nevű részébe, ahol közel hatmillió ember földi maradványaiból állítottak össze az évek során ízléses faldíszítést.

Katakomba Párizsban (forrás: thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik