Közélet

Brutálisan bántalmazta, majd elvágta élettársa torkát

Az ügyészség szerint a nő halála az átlagot messze meghaladó fájdalommal járt. Volt párja azóta is tagadja a gyilkosságot.

Vádat emeltek egy nyíregyházi férfi ellen, aki 2012 október elsején megölte élettársát. A tettesnek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell hamarosan bíróság elé állnia – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán.

A vádirat szerint a kapcsolat éveken át tartott, az érintettek együtt is éltek. A férfi játékszenvedéllyel küzdött, a nő ezt megelégelte és elhagyta. Párja nem tudta feldolgozni a szakítást, ezért gyakran meglátogatta volt élettársát.

Az áldozat végül megismerkedett valakivel, volt barátja nehezen viselte ezt. A gyilkosság napján az egykori szerelmesek épp a nő lakásán voltak, amikor az assony SMS-t kapott új párjától. A férfi dühös lett és elment, de nem sokkal később visszatért, és nekiesett volt élettársának. Kézzel és valamilyen eszközzel bántalmazta, ütéseket mért a fejére, végül egy késsel elvágta a torkát. Ezután felforgatta a lakást, hogy úgy tűnjön, rablótámadás történt.

A még élő és erősen vérző nőt ezután áthúzta a szomszédos szobába, próbálta feltakarítani a vért, de csak jobban szétkente azt. Majd magára hagyta az áldozatot, kulcsra zárta az ajtót és elment.

A nő röviddel ezután meghalt. Életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha gyors orvosi segítséget kap. Az ügyészség szerint halála az átlagot messze meghaladó fájdalommal járt.

Ha a férfit bűnősnek találják, tíztől húsz évig terjedő, vagy akár életofgytig tartó szabadságvesztéssel sújthatják.

A vádlott tagadja, hogy megölte volt élettársát. Tárgyalását előzetes letartóztatásban várja.

Melyek a legfájdalmasabb kivégzési módszerek?

Bármennyire is bizarrul hangzik az “átlagot messze meghaladó fájdalom” kitétel (mennyi az átlagos fájdalmi szint gyilkosságoknál?), bizony, az emberi történelem és kegyetlenség kreált pár kivételesen fájdalmas halálnemet.

-Keresztre feszítés
Általában ostorozással és a kereszt helyszínre történő cipelésével súlyosbítva ez az egyik legkegyetlenebb kivégzési mód. Az áldozat kifeszítve lett felszögelve a keresztre, olykor a sarkát is felszögelték. A halál sokszor napokig is eltartott – és fulladásos volt, az áldozatnak magát kellett minden levegővételnél az átszúrt végtagjain át kissé megemelni. Ezért olykor eltörték a lábszárukat, hogy ne tudják magukat megemelni – ez a kegyetlen tett tehát afféle humánus cselekedet volt… Jézus és Szent Péter mellett ilyen halált halt a Spartacus-felkelés 6000 résztvevője is…

-Bronzbika
A demokrácia mellett ezt is a görögök találták ki: végy egy nagy, üreges bronzbikát, zárd be a belsejébe a delikvenst, majd rakj tüzet a bika alá, hogy a fém egészen az izzásig forrósodjon. Az áldozat óriási kínokat él át, és milyen az emberi lélek: hörgéseit és kiáltásait a bika száján át trükkösen kivezetve olyan érzésünk van, mintha a bika dühöngene. Ez a halálnem sokkal rosszabb, mint a nyílt tűzön elégetés, fájdalmasabb és hosszabban tart.

-Karóba húzás
Vlad Tepes, Törcsvár, azaz Bran urának kedves kivégzési módja volt ez, amikor is az áldozat alfelén át egy kihegyezett karót felszúrnak egészen a vállán át ki, majd a karót felállítják – a szerencsétlen áldozat napokig haldoklott, miközben Tepes a karók árnyékában ebédelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik