Közélet

Vigyázat, a marhák rettentő veszedelmesek

A békés természet álca, közben hátba mérgezik az embert, és öngyilkos merényletekre is képesek!

Felrobbantott 90 felpuffadt szarvasmarha egy istállót Németországban, a Frankfurttól észak-keletre fekvő Rasdorf egyik tejtermelő gazdaságában hétfőn – írtuk tegnapi gyorsjelentésünkben.

Az állatok annyi metánt eregettek a levegőbe, egyrészt szellentés, másrészt pedig böfögés útján, hogy a túlságosan felhalmozódott és besűrűsödött gáznak elég volt egyetlen pici elektrosztatikus kisülés a berobbanáshoz. Az indíték nyilvánvaló: a marhák így tiltakoztak a túletetés ellen, amivel nagyobb tejhozamra, vagyis a szervezetük idő előtti leharcolására kényszerítenék őket a gazdáik.

A detonáció következtében most még csak az istálló teteje rongálódott meg, egy marha pedig égési sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező biztonsági csapatok megmérték a környék levegőjében a gázkoncentrációt, de további aggodalomra okot adó jeleket nem észleltek. Egyelőre…

A tehenek már régóta mérgezik suttyomban az emberiséget: fejenként akár naponta 500 liter mentán gázt kibocsájthatnak a különböző végeiken, amivel nagymértékben hozzájárulnak a közelgő klímakatasztrófához. Ezen felül hatalmas mennyiségű hasonlóan veszélyes vegyi anyagot, ammóniát is termelnek.

A metán nagyon gyúlékony, ezt ne próbálja ki otthon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik