Közélet

BRFK: Papcsákra hivatkozva zsarolt a fideszes cégvezető

papcsak-ferenc(960x640)(1).jpg (papcsák ferenc, )
papcsak-ferenc(960x640)(1).jpg (papcsák ferenc, )

A rendőrség zsarolás miatt nyomozott, az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Befejeződött a nyomozás Papcsák Ferenc zuglói polgármester egykori képviselőtársával, Pusztai Péterrel szemben. A rendőrség úgy látja, hogy a férfi elkövette a zsarolást, ezért az ügyet vádemelési javaslattal továbbították a VIII. kerületi ügyészségre – közölte a hvg.hu-val a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina.

A  XIV. kerület vezetője maga tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, miután rá hivatkozva akart magának lakást szerezni Pusztai Péter 2010- ben. A férfi állítólag évtizedes barátságára hivatkozva próbált célt érni, „gyümölcsöző együttműködés” kialakítását javasolta. A megkörnyékezett vállalkozó szerint Pusztai arra hivatkozott, a képviselő-jelölti kampánya miatt van szükség az ingatlanra, mivel nem zuglói. A cégvezető nem állt kötélnek, sőt, egyenesen a kerület polgármesteréhez fordult.

A lap információi szerint a tanúként meghallgatott cégvezető vallomásában elmondta, Pusztai Péter azzal fenyegette meg őket, hogy ha „nem működnek együtt”, és ha nem adják át az általuk megnevezett lakásokat a jövőben, akkor ellehetetlenítik őket az építési hatóságon keresztül. Úgy tudják, Pusztai ugyanakkor tagadta, hogy ő kérte volna a találkozót a Hermina-cégcsoport egyik tulajdonosától, rossz viszonyról beszélt valamint arról, hogy a cégcsoporttal folyamatos problémák voltak.

A XIV. kerület polgármesterétől, Papcsák Ferenctől a lap szerette volna megtudni, hogy az eljárás nem akadálya-e annak, hogy Pusztai az önkormányzati céget vezesse a továbbiakban is, de megkeresésükre a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik