Közélet

Életfogytiglant kapott Londonban a magyar bőröndös gyilkos

bíróság (bíróság, ítélet)
bíróság (bíróság, ítélet)

A 29 éves férfi tavaly nyáron ölt meg egy 25 éves magyar nőt, holttestét egy bőröndbe rejtve dobta utcára.

A londoni Központi Büntetőbírás esküdtszéke kevesebb mint öt és fél órán át tartó vita után találta bűnösnek Gyarmati Lászlót szándékos emberölésben, majd a bíróség életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte – jelentette a Times Series és a Barnet and Whetstone Press. Gyarmati a bíróság előtt beismerte, hogy ő okozta Kovács Alexandra halálát, de azt állította, hogy nem akarta megölni, csak el akarta hallgattatni, amikor a nyakát szorongatta és egy párnát nyomott az arcába.

A gyilkosság tavaly júliusban történt a London északi részén lévő Mill Hill városrészben, Kovács lakásán, egy együtt eltöltött éjszaka alatt. Gyarmati vallomása szerint csak el akarta hallgattatni a nőt, aki álházasságok szervezéséről szóló tervről beszélt neki. Először csak a szájára rakta a kezét, de amikor Kovács sikítozni akart, megfojtotta. Majd a holttest mellett elaludt az ágyban. Másnap reggel a holttestet a nő egyik lakótársa bőröndjébe rejtette, és egy park közelében kidobta. Gyarmatit nem sokkal később le is tartóztatta a brit rendőrség.

Az ügyében döntő bíró az ítélethozatalkor kijelentette: elhiszi Gyarmatinak, hogy nem előre eltervezett gyilkosság volt, amit elkövetett, de azt már nem, hogy „csak el akarta hallgattatni Kovácsot”. A bíró végül életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte, és leghamarabb 17 év múlva szabadulhat, amikor deportálás vár rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik