Közélet

Hagyták kivérezni áldozatukat a debreceni rablók

A férfit egy üvegajtóba zuhant. Ő vérző sebekkel a földön feküdt, ezalatt ismerősei kipakolták a lakását.

Vádat emelt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azzal a debreceni párossal szemben, akik 2013 nyarán életveszélyesen megsebesítették és kirabolták egyik ismerősüket. A többszörösen büntetett előéletű vádlottakkal szemben életveszélyt okozó testi sértés és rablás miatt – halmazati büntetésként – végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyész.

Kifigyelték, hogy jómódban él

A rablók napi rendszerességgel „tiszteletüket tették” Debrecen egyik kocsmájában, ahol áldozatuk is törzsvendég volt, az érintettek így ismerték egymást. Mivel a férfi korábban Németországban dolgozott, jó anyagi körülmények között élt, ezt egyik támadója egy korábbi nála tett látogatásakor kifigyelte.

A vádlottak és áldozatuk a szóban forgó napon együtt ittak, estére mindhárman lerészegedtek. A férfi hazaindult, a két ivócimborája pedig rövid időn belül csatlakozott hozzá. Vele együtt bementek a lakásába, majd az ott talált két nagyméretű sporttársába elkezdték bepakolni az értékeit.

A tulajdonos eléjük állt, hogy ne tudják elvinni a holmijait. A másodrendű vádlott ekkor  többször ököllel megütötte a fejét, majd – társával kiegészülve – lökdösni kezdte az ittassága miatt amúgy is imbolygó ismerősét.

„Célpontjuk” próbált kitérni előlük: sikertelenül. Olyannyira, hogy belezuhant a lakás bejárati ajtajának üvegtáblájába és földre esett.

Pillanatokon múlt az élete

Az erősen vérző férfit a vádlottak magára hagyták, egyszerűen kerékpárra pakolták az összegyűjtött több mint 230 ezer forintot érő zsákmányt és elmentek.

A kivérzett, öntudatlan állapotban lévő sérültre ismerősei találtak rá, akik azonnal értesítették a mentőket. A férfi életmentő műtéten esett át, amint beértek vele a kórházba. Nem sokon múlt az élete.

A lefoglalt tárgyakat a rendőrök lefoglalták, a kár így megtérült.

A páros előzetes letartóztatásban várja  a tárgyalást – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség csütörtökön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik